Podčepovi

Podčepovi

Indukcijsko zaptivanje je beskontaktna metoda zagrevanja unutrašnjeg podčepa za hermetičko zaptivanje plastičnih i staklenih posuda. Ovaj postupak zaptivanja se odvija nakon zatvaranja poklopca – čepa.

Postoje različiti tipovi podčepova, tipičan indukcijski podčep sastoji se od 4 sloja. Gornji sloj je papirna pulpa, koja ostaje u poklopcu – čepu ambalaže, sledeći sloj je vosak, koji povezuje sloj papirne pulpe i aluminijumske folije, koja je treći sloj. Donji sloj je polimerni sloj laminiran na foliju.

Nakon zatvaranja poklopca, ambalaža prolazi kroz proces indukcije, gde se emituje oscilujuće elektromagnetno polje. Toplota topi vosak, koji se apsorbuje u podlogu pulpe i oslobađa foliju. Polimerni film se zagreva i prelazi na grlić ambalaže. Kada se ohladi, polimer stvara čvrstu vezu sa grlićem, što dovodi do hermetički zapečatenog proizvoda.

PODČEPOVI

PRIMENA PODČEPOVA OMOGUĆAVA

 • Hermetičko zaptivanje proizvoda
 • Sprečavanje curenja
 • Produženje roka upotrebe
 • Zaštitu od kopiranja
 • Dokaz kvaliteta
 • Dobar marketinški potez
PODČEPOVI

OBLAST PRIMENE

KOZMETIKA
PROIZVODNJA
INDUSTRIJA PIĆA
FARMACIJA
INDUSTRIJA ULJA I MAZIVA
AGRO PROIZVODI
PREHRAMBENI PROIZVODI

Potrebni su vam Potrebni su vam Potrebne su vam od nas saveti podaci konsultacije?

Promenite jezik

  DND International nudi tri “S” – “Security, Speed, Services” ( sigurnost, brzina i usluge ) i time je izgradio reputaciju poverenja i kredibiliteta kroz najviše standarde profesionalnog integriteta.

  Mi nudimo nenadmašnu kombinaciju napredne tehnologije I vrhunskog kvaliteta za naše klijente. Naš cilj je zadovljstvo kupaca kroz kontinuirani napredak u svim oblastima poslovanja.

  ADRESA

  Visoka 22, 11030 Beograd, Srbija

  TELEFON

  +381 (11) 4079-266
  +381 (62) 450-661

  EMAIL

  office@dnd-international.com