Hologrami

Šta dobijate primenom holograma?

Danas se mnoge kompanije bave proizvodnjom i distribucijom proizvoda interesantnih za falsifikovanje – kopiranje. Iz tog razloga DND International ima za cilj da svojim klijentima obezbedi brendiranje i zaštitu proizvoda u vidu personalizovanog holograma, koji omogućava:

 • Najveći nivo zaštite od falsifikovanja, zloupotrebe
 • Poboljšanje imidža firme i proizvoda
 • Sticanje poverenja kupaca u proizvod i kompaniju, u smislu dokaza kvaliteta
 • Dobar marketinški potez u vidu logotipa vaše firme na hologramskoj etiketi, koja je aplicirana na svaki proizvod koji dolazi u direktan kontakt sa kupcima
 • Mogućnost praćenja prodaje putem numerizovanih holograma ili QR kodova (Track&Trace)
 • Apliciranje holograma na pakovanje tako da onemogući otvaranje proizvoda, ostavljajući vidljiv trag ukoliko dođe do odlepljivanja – otvaranja.

 

Investiranje u hologramske nalepnice je izuzetno isplativo. Za jako malo novca po komadu dobijate sve gore navedene prednosti.

Mnoge svetske kompanije prepoznale su višestruke prednosti holograma.
Hologram kao takav postao je podrazumevani ambasador svih velikih svetskih brendova!

HOLOGRAMI

KARAKTERISTIKE

Zaštitna funkcija podrazumeva zaštitu proizvoda od falsifikovanja (Brand Protection), a marketinška se ostvaruje kroz izvanredno poboljšanje imidža proizvoda, tj. brendiranje (Image Enhancement).

Holografija je jedinstvena kombinacija umetnosti, nauke i tehnologije u kojoj je 3D vizuelna informacija zapisana na odgovarajuću podlogu posredstvom lasera i preciznih optičkih instrumenata.

Hologrami imaju 3D efekte, proizvode efekat kretanja elemenata, menjaju boje i slike kada se gledaju iz različitih uglova. Nije moguće kopirati ih bez originalnog kalupa (mastera) po kome se rade svi ostali. Zbog toga se koriste širom sveta kao glavno sredstvo protiv falsifikovanja.

Falsifikovanje dobro poznatih brendova je svetski fenomen, zbog toga kompanije koriste razne vidove borbe protiv piraterije. Najbolji i najefektniji način borbe je upotreba holograma zbog njihovih izuzetnih karakteristika.

Hologrami su laki za identifikaciju (čak i golim okom), povećavaju poverenje krajnjih kupaca u proizvod, skoro nemogući za falsifikovanje, laki za upotrebu, troškovno veoma isplativi, štede vreme i trud u borbi sa falsifikatorima.

Osim zaštitne, marketinška funkcija je veoma izražena i ogleda se kroz sledeće karakteristike holograma:

IDENTIFIKACIJA PROIZVODA

Vrlo su pogodni za identifikaciju proizvoda, imaju osobine interesantne za kupce – svetlucaju, menjaju boje i animacije.

IMIDŽ PROIZVODA

Unapređuju imidž proizvoda i samu prodaju
(istraživanjem tržista dokazano je da povećavaju prodaju za najmanje 10%)

NOVI KUPCI

Privlače nove kupce i povećavaju poverenje starih kupaca u proizvod i samu kompaniju,  samim time utiču i na povećanje prodaje.

POZICIONIRANJE

Hologrami predstavljaju izuzetno značajan instrument u pozicioniranju kompanije na tržištu i neizostavan je deo marketinga.

HOLOGRAMI

Tehnike originacije

Danas Holografija dominira na tržištu provere autentičnosti proizvoda jer nijedna druga tehnologija ne omogućava toliko nivoa bezbednosti. Ovaj multi-level pristup bezbednosti je dizajniran uzimajući u obzir proveru autentičnosti za potrebe vlasnika brenda i krajnjeg kupca.

Osnovni proces stvaranja holografske slike se naziva originacija. Postoji nekoliko osnovnih tipova originacije a samim tim i holograma:

HOLOGRAMI

2D/3D Hologram Master

se naširoko koristi u komercijalne svrhe. Sastoji se od više dvo-dimenzionalnih slojeva vizuelno postavljenih jedan iznad drugog, što im daje prividan efekat dubine. Ta dubina između različitih slojeva i veliki odsjaj koji je karakterističan za prvi sloj su najvažnije osobine 2D/3D holograma.

HOLOGRAMI

3D Hologram Master

prikazuje tro-dimenzionalnu sliku i ima realističan efekat dubine. Ova slika zapravo predstavlja odraz (duplikat) stvarnog objekta ili računarom generisane slike. Karakteristika ove vrste holograma je da se tro-dimenzionalna slika menja u zavisnosti od ugla gledanja.

HOLOGRAMI

Dot – Matrix Hologram

se sastoji od niza manjih jedinica, odnosno, tačkica. Svaka od ovih tačkica predstavlja zaseban hologram koji proizvodi unapred odredjeni rezultat. A taj rezultat su sićušne difraktivne rešetke orjentisane pod različitim uglovima. Dot-matrix hologram izgleda izuzetno atraktivno jer prikazuje puno boja, ima oštrinu i mnogo kinetičkih pokreta.

HOLOGRAMI

E-Beam Tehnologija

Jedan od najboljih načina izrade visokosigurnosnog holograma je pomoću E-Beam tehnologije.
E-Beam tehnologija zasnovana je na skupu mikro otisaka sa specifičnim parametrima elektronskog zraka koji može biti usmeren na jednu tačku veličine nekoliko nanometara.

HOLOGRAMI

VRSTE HOLOGRAMA

HOLOGRAMI

OBLAST PRIMENE

IZDAVAŠTVO
KOZMETIKA
TEHNOLOGIJA
TELEKOMUNIKACIJE
PROIZVODNJA
INDUSTRIJA PIĆA
MOBILNA TELEFONIJA
MODA
BANKE
FARMACIJA
DRŽAVNE INSTITUCIJE
PRODUKCIJSKE KUĆE
PREHRAMBENI PROIZVODI
INDUSTRIJA ULJA I MAZIVA
AGRO PROIZVODI

Potrebni su vam Potrebni su vam Potrebne su vam od nas saveti podaci konsultacije?

Promenite jezik

  DND International nudi tri “S” – “Security, Speed, Services” ( sigurnost, brzina i usluge ) i time je izgradio reputaciju poverenja i kredibiliteta kroz najviše standarde profesionalnog integriteta.

  Mi nudimo nenadmašnu kombinaciju napredne tehnologije I vrhunskog kvaliteta za naše klijente. Naš cilj je zadovljstvo kupaca kroz kontinuirani napredak u svim oblastima poslovanja.

  ADRESA

  Visoka 22, 11030 Beograd, Srbija

  TELEFON

  +381 (11) 4079-266
  +381 (62) 450-661

  EMAIL

  office@dnd-international.com